کاربرانی که عاشق بازی های گرافیکی هستند فقط درک میکنند که تفاوت 60 هرتز و 120 هرتز چقدر زیاد است. زمانی که شما به دنبال تلویزیون مناسب بازی هستید باید چند نکته مهم را مد نظر داشته باشید. اگر بودجه کافی دارید قدرت انتخاب شما بالا خواهد بود اما برای کاهش هزینه باید از چند قابلیت چشم پوشی کنید و فقط به دنبال کیفیت تصویر عالی باشید؛ نه تلویزیونی همه چیز تمام.
صنعت بازی روز به روز بیشتر رشد میکند و بازیها بیشتر به واقعیت نزدیک میشوند. از طرفی رقابت بین شرکتهای بازی سازی و شرکتهای ساخت کنسول روز به روز بیشتر میشود و همه این موارد نشان میدهند که کاربران بیشتری در جهان به بازی کردن روی آوردهاند و حالا پول بیشتری برای گیمینگ اختصاص میدهند. بعد از یک سیستم قوی یا یک کنسول بازی خوب که بتواند بازیها را در نهایت کیفیت و با فریم ریت بالا اجرا کند مهمترین فاکتوری که میتواند لذت بازی کردن را چند برابر کند مانیتور, تلویزیون یا نمایشگر باکیفیت است.
در این مطلب قصد داریم به راهنما خرید تلویزیونهای گیمینگ بپردازیم. در ابتدای این مطلب بیان میکنیم که تلویزیونها با چه فناوریهایی ساخته میشوند و سپس برای خرید تلویزیون گیمینگ به چه مواردی باید توجه بیشتری داشته باشید.
موارد مهم هنگام خرید یک تلویزیون مناسب بازی
اگر میخواهید تلویزیونی برای بازی کردن خریداری کنید باید به موارد گفته شما در ادامه توجه ویژه داشته باشید. در این بخش تلاش میکنیم تا به تمام موارد مهم اشاره کنیم.
رزولوشن تلویزیون
در حال حاضر تلویزیونهای موجود در بازار کیفیت HD، FHD، 4K و یا 8K دارند. این نمادها رزولوشن تلویزیون شما را نشان میدهد. هر چقدر که رزولوشن بالاتری داشته باشیم، پیکسلهای بیشتری در هر اینچ قرار میگیرند و به این ترتیب به نوعی کیفیت افزایش پیدا میکند.
البته کیفیت صرفا به رزولوشن نیست و به پنل و نوع پنل و قابلیتهایی مانند HDR و موارد دیگر بستگی دارد.
نکتهی مهمی که در اینجا وجود دارد این است که یک تلویزیون 4K زمانی میتواند تمام کیفیت خود را مقابل چشمان شما قرار دهد که محتوایی 4K را در آن اجرا کنید.
مثلا اگر کنسولهای نسل جدید مثل PS5 یا Xbox Series X را خریداری کنید بازیها در رزولوشن 4k اجرا شده و تلویزیون 4K میتواند همهی توان و کیفیت خود را به شما نشان دهد. در دنیای امروز خرید تلویزیون با رزولوشن HD چندان منطقی نیست و رزولوشن 8K هم هنوز در دسترس همگان قرار ندارد، پس بهتر است به سراغ تلویزیونهای FHD و یا 4K بروید.
محصول پیشنهادی : تلویزیون سامسونگ 55CU8000
پیشنهاد میکنیم اگر کنسول یا سیستم شما میتواند بازیها را با رزولوشن 4K به اجرا دربیاورد خرید تلویزیون 4K را در اولویت قرار دهید و در غیر این صورت تلویزیون FHD را برای خرید انتخاب کنید.
فناوری ساخت پنل تلویزیون گیمینگ
در ابتدای مطلب به طور کامل فناوریهای مختلف را معرفی کردیم. اما حالا ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که کدام فناوری برای بازی کردن مناسبتر است و مثلا کدام پنل میتواند سریعتر به تغییرات فریمها واکنش نشان دهد؟
در ادامه به این موضوع میپردازیم و مشخص میکنیم که مثلا کدام پنل روشنایی بیشتری دارد یا موشن بلور آن بهتر است.
سرعت تغییر تصویر یا موشن بلور
به مدت زمانی که طول میکشد تا تلویزیون بتواند از نمایش یک رنگ به سراغ نمایش رنگ دیگر برود Response time میگویند. هر چه این تایم کمتر باشد یعنی تلویزیون سریعتر میتواند بین دو رنگ جابجا شود و شما تار شدگی کمتری مشاهده میکنید.
بدترین عملکرد را در این زمینه تلویزیون LED دارد و حدود ۴ میلی ثانیه زمان نیاز است تا این پنل از رنگی به رنگ دیگر جابجا شود. در پنلهای QLED این عدد کمی بهبود پیدا کرده و به ۳.۵ میلی ثانیه میرسد.
همان طور که احتمالا میتوانید حدس بزنید چون پیسکلهای پنل OLED به طور مجزا فعالیت میکنند پس در سریعترین حالت ممکن میتوانند به صورت تکی بین دو رنگ جابجا شوند و به همین دلیل این تایم برای پنل OLED تنها ۰.۲ میلی ثانیه است، یعنی حدود ۲۰ برابر بهتر از تلویزیونهای LED. پس در تلویزیونهای OLED تارشدگی تصویر به مراتب کمتر است و شما حس روانتری حین تماشای محتوا دارید و با اختلاف باید برندهی این بخش را پنل OLED اعلام کنیم.
در واقع پنلهای اولد بسیار روانتر هستند و طبیعتا برای بازی گزینه مناسبتری از این نظر به حساب میآیند.
روشنایی تلویزیون چه تاثیری دارد؟
برای بازی کردن به خصوص اگر محیط اتاق یا خانه روشن باشد مهم است که تلویزیون روشنایی کافی داشته باشد و شما بتوانید محتوا را به صورت بسیار واضح مشاهده کنید.
دو نوع پنل LED/QLED از فناوری یکسانی برای تولید نور استفاده میکنند (در واقع همان نور پسزمینهای که قبلتر توضیح دادیم) و به همین دلیل هم در این بخش عملکرد کاملا یکسان و مشابهی دارند.
روشنایی پنل LED/QLED کاملا به مدل تلویزیون و همچنین شرکت سازنده تلویزیون بستگی دارد و به طور که در این زمینه سامسونگ تلویزیونهای بسیار روشنی دارد. البته باید در این زمینه مدلهای به خصوص را با یکدیگر مقایسه کنیم تا بتوانیم به نتیجه دقیقتر برسیم.
به طور کلی اما پنل LED/QLED روشنایی بسیار بیشتری نسبت به پنل OLED دارد و میتواند در مواقع نیاز نور بسیار بیشتری تولید کند. البته جالب است بدانید که فناوری LED/QLED نمیتواند مقدار مشخصی از روشنایی را در تمام سطح تلویزیون ثابت نگه دارد و مجبور است که این میزان را برای سوژههای روشنتر حفظ کند.
محصول به پیشنهاد نویسنده : تلویزیون سامسونگ 65CU8000
گسترهی رنگی و حجم رنگها
این موضوع نیز در لذت بازی کردن بسیار مؤثر است. مثلا تصور کنید که در بازی Red Dead redemption 2 هستید و یک جلوه بصری زیبا را مشاهده میکنید طبیعتا یک تلویزیون با رنگها جذاب و گستره رنگی بیشتر بهتر میتواند زیبایی آن صحنه را به شما نمایش دهد.
زمانی که برای اولین بار پنلهای QLED به بازار معرفی شدند برتری اصلی آنها نسبت به پنلهای LED موجود، پشتیبانی از گسترهی رنگی وسیعتر عنوان شد. در واقع تنها تلویزیونهای گران قیمتتر میتوانند بازهی رنگی مورد نیاز برای نمایش کامل رنگهای محتوای HDR را فراهم کنند.
در بازار ال جی وسیعترین بازهی رنگی را در تلویزیونهای خود دارد.
پشت سر این سازنده سامسونگ قرار میگیرد و سونی نیز با اختلاف کم در تعقیب این دو شرکت است.
در نمایش حجم رنگهای نمایشگر بهترین عملکرد را پنل QLED دارد. این نوع پنل رنگها را در حالت تیره و روشن به خوبی و با حجم مناسبی نمایش میدهد. پشت سر پنل QLED در این زمینه پنلهای LED قرار میگیرند و رتبهی آخر به پنل OLED میرسد.
در واقع میتوان به این شکل این موضوع را عنوان کرد که پنلهای OLED در نمایش رنگهای خیلی روشن مانند پنلهای QLED نمیتوانند حجم رنگ را به نمایش دربیاورند و در عوض در نمایش رنگهای تیره پنل OLED برتری قابل ملاحظهای نسبت به فناوریهای دیگر دارد.
عمق رنگ مشکی
در گوشیهای هوشمند اطلاع دارید که پنلهای اولد عمق رنگ مشکی بینهایتی دارند و این باعث میشود مشاهده محتوای تاریک لذت بسیار بیشتری داشته باشد. در مورد تلویزیون و بازی کردن نیز این مورد صدق میکند و تلویزیونی با رنگ مشکی عمیقتر باعث میشود بیشتر در دنیای جذاب بازیها غرق شوید.
در زمینه تولید رنگ مشکلی دو پنل LED و QLED به دلیل برخورداری از فناوری یکسان بسیار نزدیک به هم عمل میکنند. بیشتر تلویزیونهای LED و QLED بازار دارای پنل VA هستند و به دلیل داشتن کنتراست بالا، رنگ مشکی عمیقی تولید میکنند. البته این نوع تلویزیونها معمولا زاویهی دید چندان عالی ندارند و محتوا از کنارهها تیرهتر دیده میشود.
پنلهای IPS معمولا توسط ال جی ساخته میشود. این پنلها کنتراست ضعیفتری دارند و به عنوان مثال رنگ مشکی را بیشتر خاکستری نمایش میدهند و به همین دلیل در تلویزیونها بیشتر پنل VA استفاده میشود. البته زاویهی دید پنلهای IPS بسیار بهتر است و برتری این نوع پنل به حساب میآید.
از آنجایی که پیکسلها پنلهای OLED به طور مجزا فعالیت میکنند همهی سوژهها با دقت بالایی به نمایش درمیآیند. به دلیل همین فناوری در حالتی که تلویزیون OLED بخواهد تصویر مشکی رنگی را به نمایش دربیاورد تمام پیسکلها به حالت خاموش درمیآیند و دیگر نیازی به تولید این رنگ نیست. این یعنی در تلویزیونهای OLED رنگ مشکلی عمقی بینهایت دارد و کنتراست آن ۱ به بینهایت است.
پس با اختلاف زیاد باید پنل OLED رنگ مشکی عمیقتری دارد و در پنلهای LED و QLED نیز مدل VA رنگ مشکی بهتری را نسبت به پنل IPS به نمایش درمیآورد.
زاویه دید تلویزیون
بازی کردن همیشه هم به تنهایی نیست و در بسیاری از مواقع شما میخواهید با یک یا چند نفر از دوستان خود به صورت گروهی بازی کنید. به همین دلیل هم مهم است که همه افراد بتوانند محتوا را به خوبی مشاهده کنند و تلویزیون زاویه دید مناسبی داشته باشد.
همان طور که در بالاتر عنوان کردیم پیکسلهای پنل OLED به صورت مجزا فعالیت میکنند و همین موضوع باعث میشود زمانی که از کنارها به این نوع تلویزیون نگاه میکنید هیچ کاهش کیفیتی اتفاق نیفتد و دید از کنارهها دقیقا مانند دید از روبرو باشد.
محصول پرفروش مولودی مال : تلویزیون سامسونگ 75CU8000
تلویزیونهای LED/QLED با نوع VA زاویهی دید کمی دارند و اگر شما از کنارهها به این نوع تلویزیون نگاه کنید قطعا متوجه تیرهتر شدن محتوا نسبت به دید از روبرو خواهید شد. البته این به معنای غیر قابل استفاده بودن تلویزیون از کنارهها نیست اما به نوعی میتوان گفت در دید از کنارهها کیفیت کمی کاهش پیدا میکند.
پنلهای IPS زاویهی دید بسیار وسیعتری نسبت به VA دارند اما همان طور که اشاره کردیم اکثر شرکتهای سازنده از پنلهای VA برای تلویزیونهای خود استفاده میکنند تا کنتراست افزایش پیدا کند و کیفیت بیشتر باشد.
در نهایت از نظر زاویه دید باید بگوییم که در رتبهی آخر پنل LED قرار میگیرد و رتبهی دوم نیز به پنل QLED اختصاص مییابد که از زاویهی دید بهتری نسبت به پنل LED بهره میبرد. البته باید گفت که زاویهی دید هیچ کدام از این پنلها حتی نزدیک به OLED هم نیست.
این راهنمایی مناسب برای شماست: تلویزیون چه سایزی بخرم؟
نرخ تأخیر
یکی از مهمترین مواردی که میتواند تأثیر مستقیم به روی کیفیت نهایی اجرای بازیها به روی تلویزیون داشته باشد همین نرخ تأخیر است. نرخ تأخیر یعنی مدت زمانی که زمان میبرد تا تلویزیون بتواند تغییرات و دستورات را نمایش دهد.
پیشنهاد میشود برای بازی کردن تلویزیونی با نرخ تأخیر ۳۰ میلی ثانیه یا حتی کمتر تهیه کنید. پس اگر میخواهید تلویزیون مناسب بازی کردن خریداری کنید، حتما به این نکته توجه داشته باشید.
درگاههای ارتباطی
به ورودیهای تلویزیون توجه ویژه داشته باشید. اول توجه کنید که تلویزیون مورد نظر شما ورودیهای لازم را داشته باشد و دوم توجه کنید که ورودیها نسل جدیدتر باشند تا بهتر بتوانند محتوا را از سیستم یا کنسول بازی شما به تلویزیون انتقال دهند.
نرخ نوسازی
به احتمال بسیار زیاد با مفهوم نرخ نوسازی آشنایی دارید؛ چرا که در طی چند سال اخیر بسیار این فناوری را در گوشیهای هوشمند شنیدهایم و دیدهایم. نرخ نوسازی یک نمایشگر هرچقدر بالاتر باشد روانتر و سریعتر میتواند محتوا را به نمایش دربیاورد و در واقع سریعتر تغییرات محتوا را نمایش میدهد.
تلویزیونها با نرخ نوسازی ۶۰ هرتزی برای بازی مناسب هستند و شما بدون مشکلی میتوانید با آنها بازی کنید. اما اگر گیمر هستید و هزینه تلویزیون برایتان چندان مهم نیست به سراغ تلویزیونهایی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی بروید تا لذت بازی کردن یک پله بالاتر برود.
فناوری LED
فناوری LED در واقع همان فناوری نمایشگر کریستال مایع (LCD) است با این تفاوت که از نور پسزمینه به جای فناوری CCFL استفاده میکند (منابع نوری نصب شده در پشت صفحه نمایش LED backlighting نام دارد و به پنلهای لبهدار CCFL-backlight میگویند).
واژهیLED مخفف light emitting diode است. این دیودها در پشت تلویزیون قرار میگیرند و نور مورد نیاز نمایشگر را تأمین میکنند. در واقع LED ها نور مورد نیاز برای روشن شدن پنل LCD را تأمین میکنند و تنها تفاوت تلویزیونهای LED و LCD به همین نحوهی تأمین نور پنل برمیگردد.
در بین تلویزیونهای LED دو حالت VA و IPS وجود دارد. فناوری VA کنتراست بهتری دارد و به نوعی کمی باکیفیتتر از IPS است اما در عوض از نظر زاویه دید چندان خوب عمل نمیکند و به همین دلیل اگر قرار است افراد زیادی در سالن شما پای تلویزیون بنشینند بهتر است مدل IPS را انتخاب کنید تا همه زاویه دید مناسبی داشته باشند.
فناوری QLED
این فناوری برای اولین بار توسط سامسونگ ساخته شد و در حال حاضر هم بزرگترین تولید کنندهی این فناوری سامسونگ است. در این فناوری شرکت کرهای از نقاط کوانتومی برای تولید نور رنگی استفاده میکند. استفاده از این نقاط کوانتومی باعث میشود که این نوع تلویزیون روشنایی و رنگ بندی دقیقتری داشته باشد و خود را به یک قدمی تلویزیونهای OLED برساند.
در واقع در این فناوری یک لایهی کوانتومی در بین لایه LED و پنل LCD موجود قرار میگیرد و این لایهی کوانتومی (که نقاط کوانتومی را در خود جای داده است) باعث میشود تا دقت رنگ بیشتر شده و رنگهای واقعیتر تولید شود.
در عمل هم کیفیت تلویزیونهای QLED از LED بیشتر است و اگر قیمت تلویزیونهای OLED برای شما زیاد است و از طرفی کیفیتی بهتر از تلویزیونهای LED میخواهید باید به سراغ فناوری QLED و طبیعتا سامسونگ بروید.
فناوری OLED
فناوری اولد گرانترین و در عین حال بهترین فناوری موجود برای تلویزیونها در جهان به حساب میآید. در تلویزیونهای OLED هر پیسکل به طور مستقل نور تولید میکند و این در حالیست که در فناوریهای دیگر نیاز به یک نور پسزمینه است. همین موضوع باعث میشود که پیسکلها به طور مستقل فعالیت کنند و دقت رنگ، کنتراست و شارپنس بسیار عالی داشته باشند.
کیفیت تلویزیونهای اولد واقعا بیشتر از فناوریهای دیگر است و به خصوص تماشای رنگ مشکی در این تلویزیونها لذت بسیار زیادی دارد. رنگ مشکی در تلویزیونهای LED و QLED تولید میشود و پیسکلها تلاش میکنند تا این رنگ را به وجود بیاورند در صورتی که در تلویزیون اولد برای نمایش رنگ مشکی پیشکلها به حالت خاموش درمیآیند و این موضوع باعث میشود در این نوع تلویزیون عمق رنگ مشکی بینهایتی داشته باشیم.
مشکل Burn-in پنلهای امولد جدی است؟
به بیان بسیار ساده سایه انداختن نمایشگر یعنی این که شما پس از تغییر یک صفحه همچنان محتوای آن را مشاهده کنید. یعنی مثلا زمانی که یک صفحه کاملا سفید باز میشود همچنان شما بتوانید محتوای نمایش داده شده در صفحه قبل را مشاهده کنید.
این موضوع بسیار میتواند آزار دهنده باشد و البته انواع مختلفی هم دارد. یعنی ممکن است بخشی از نمایشگر شما کم رنگتر یا پر رنگتر از بخشهای دیگر باشد و یا رنگ بخشی از پنل به سمت قرمزی برود. همهی اینها را میتوان نشانهی سایه انداختن نمایشگر قلمداد کرد.
این اتفاق به چه دلیل رخ میدهد؟ به طور کلی سایه انداختن در پنلهای OLED دیده میشود و اتفاقی مشابه برای پنلهای LED و QLED بسیار نادر است، اما دلیل این اتفاق چیست؟ زمانی که به مدت طولانی نمایشگر شما یک تصویر مشخص را نمایش میدهد این موضوع باعث میشود تا پیکسلها کمکارتر شده و به خوبی دیگر نتوانند با تغییر تصویر خود را تطبیق دهند.
به معنای ساده از روند تغییر تصویر جا میمانند و این باعث میشود که همچنان تصویر قبلی را نمایش دهند. اما چرا گاهی بخشی از نمایشگر قرمزتر میشود؟ اگر بخواهیم این پدیده را توضیح دهیم باید بگوییم که چیدمان پنلهای اولد کاملا با LED متفاوت است.
پیکسلهای OLED به سه زیرپیکسل آبی، قرمز و سبز تقسیم میشوند. رنگ آبی برای تولید رنگ یکسان نسبت به قرمز و سبز به شدت جریان بیشتری نیاز دارد. این شدت جریان بیشتر در طولانی مدت باعث میشود تا این زیر پیکسلهای آبی کم رنگتر شوند و نمایشگر رو به سرخی برود.
البته پنلهای LED نیز از سه زیر رنگ آبی و قرمز و سبز ساخته شدهاند ولی هر سه رنگ به جریان برابری نیاز دارند و در مدت زمان طولانی مشکل مشابهی رخ نمیدهد.
قابلیت های مهم در تلویزیون گیمینگ
اگه تا حالا خیلی پیگیر کنسولهای بازی و گیمینگ حرفهای نبودهاید، ما توضیح مختصری برای شما در مورد اصطلاحات رایج و قابل بررسی در تلویزیونهای مناسب برای گیمینگ ارائه میدهیم سپس به معرفی مدلها میپردازیم.
HDR چیست؟
HDR یا High Dynamic Range در واقع امکان نمایش طیف وسیعتری از رنگهای مختلف، از تاریکترین تا روشنترین رنگ را همراه با جزئیات بیشتر فراهم میکند. به عبارتی نسبت کنتراست تلویزیون را افزایش داده و تصاویری واقعیتر و جذابتر را به نمایش خواهد گذاشت. همچنین HDR باعث میشود در مقایسه با تصاویر معمولی جزئیات بسیار بیشتری دیده شود و اجزای تصویر هم هر لحظه برای چشم انسان قابل لمستر باشد.
HDR10 و Dolby Vision
در حال حاضر تکنیکهای مختلفی برای پیادهسازی تکنولوژی HDR وجود دارد که هر کدام در مقایسه با یکدیگر مزایا و معایب خود را دارند. HDR10 و Dolby Vision مهمترین فرمتهای تصویری روی نمایشگر بوده که تفاوت اساسی آنها به عمق رنگ و حداکثر میزان روشنایی بر میگردد. HDR10 استاندارد اصلی فیلمهای سینمایی بلوری Ultra HD است و از پردازش رنگ 10 بیتی و حداکثر روشنایی 1000بیت استفاده میکند. در طرف مقابل دالبی ویژن به پردازش رنگ 12 بیتی و حداکثر روشنایی 4000 دست یافته است.
دالبیویژن یکی از پیشرفتهترین فناوریهای پیادهسازی HDR است که البته نیازمند سختافزار بسیار قدرتمندتری است. بر اساس اطلاعات رسمی مایکروسافت، کنسول XBOX ONE S از استاندارد HDR10 بهره میبرد. (که به موجب قیمت پایین دستگاه کاملاً منطقی به نظر میرسد).
تأخیر در ورودی(لگ)
تأخیر در ورودی از مهمترین فاکتورهای خرید یک تلویزیون برای گیمرها به شمار میآید. تأخیر در ورودی به سرعت انتقال دادههای یک دستگاه خارجی همچون کنسولهای بازی به صفحه نمایش اشاره دارد به زبان ساده به مدت زمانی که تلویزیون صرف پردازش و انتقال تصویر بر روی صفحه نمایش میکند تأخیر در ورودی گفته میشود.
از آن جهت که هر چه تأخیر در ورودی کمتر باشد به تبع سرعت نمایش و پردازش بازی نیز بیشتر خواهد بود بنابراین بازیکن میتواند واکنش سریعتری نسبت به اتفاقات بازی داشته باشد. تأخیر در ورودی را با واحد میلی ثانیه بیان میکنند به طور مثال این میزان برای پردازش یک تصویر با رزولوشن 1080 و سرعت رفرش 60 هرتز در تلویزیون ال جی CX حدود 13.4 میلی ثانیه طول خواهد کشید که فعال یا غیر فعال بودن حالت تصویر بازی، در آن تأثیر به سزایی خواهد داشت؛ برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه میتوانید به مطلب “تأخیر ورودی در تلویزیون چیست” مراجعه کنید.
سرعت رفرش (Refresh Rate)
رفرشریت یا سرعت تازهسازی به تعداد دفعاتی که صفحه نمایش تلویزیون در یک ثانیه به روزرسانی میشود اطلاق خواهد شد. برای سرعت رفرش یک عدد در نظر گرفته میشود که نشانگر به روزرسانی تعداد فریمها در یک ثانیه است. هر چه سرعت رفرش یک تلویزیون بیشتر باشد قادر به نمایش تصاویری واقعیتر و عاری از هرگونه تاری خواهد بود. از آن جهت که سرعت رفرش نقش مهمی در سرعت بازیهای ویدیویی دارد، عدد آن برای گیمرها بسیار مهم است. اغلب تلویزیونهایی که در این مطلب قرار گرفتهاند دارای سرعت رفرش بی نظیر 120 هرتز هستند. با این اوصاف برای گیمینگ گزینهای عالی خواهند بود.
محصول فروش ویژه : تلویزیون سامسونگ 50CU8000
پورت HDMI 2.1
HDMI 2.1 از جدیدترین فرمتهایی است که توسط پورت HDMI پشتیبانی میشود. این فرمت عملکرد مشابه HDMI 2.0 دارد با این تفاوت که HDMI 2.1 قادر به انتقال محتوای 4K در سرعت رفرش 120 هرتز و حتی محتوای 8K در سرعت رفرش 60 هرتز است. در حالی که HDMI2.0 تنها قادر به انتقال محتوای 4K در سرعت رفرش 60 هرتز است. فرمت HDMI 2.1 با رونمایی از کنسولهای بازی جدید همچون PS5 بسیار مورد توجه قرار گرفت. زیرا HDMI2.1 تنها اتصالی است که برای کیفیت 8K و در نرخ انتقال فریم بالا توسط این کنسولهای بازی پشتیبانی میشود. در لیست زیر بهترین تلویزیونهایی که از HDMI 2.1 پشتیبانی میکنند را برای شما گرد هم آوردهایم.
تلویزیون گیمینگ چه قابلیتهای دارد؟
یکی از بارزترین ویژگیهای این تلویزیونهای مناسب بازی که باعث میشود تا خروجی کنسولهای بازی نسل جدید در بهترین و بالاترین سطح قرار بگیرد، بهرهگیری از درگاه HDMI 2.1 و نرخ تازهسازی تصویر ۱۲۰ هرتز است. ویژگیهای مهم دیگری هم مانند VRR (نرخ نوسازی متغیر) و Auto Low Latency (تاخیر کم خودکار)، مواردی هستند که در تلویزیونهای پیشرفته و جدید ارائه شدهاند.
با اینکه هر دو کمپانی سونی و مایکروسافت وعدههای زیادی برای اجرای بازیهای 8K در کنسولهای پلیاستیشن 5 و ایکسباکس سریز ایکس دادهاند، اما قدرت سختافزاری هر دو دستگاه ثابت کرده که چنین وعدههایی صرفا تبلیغاتی هستند و تمرکز اصلی این دو کنسول بازی، روی ارائه بهترین خروجی در رزولوشن 4K است. پس در لیست این مقاله، خبری از تلویزیون گیمینگ 8K نیست.
عمق نمایش داده ها (Bit Depth)
از دیگر ویژگیهای بسیار مهم در تلویزیونهای گیمینگ میتوان به عمق نمایش دادهها اشاره کرد. صفحه نمایش این تلویزیون قادر است دادههای مختلفی را پردازش کند. امروزه تلویزیونهای موجود در بازار دارای عمق نمایش 8 و 10 بیت هستند. عمق نمایش 10 بیت معمولاً در تلویزیونهای OLED دیده میشود.
در تلویزیونهای OLED هر پیکسل میتواند به صورت جداگانه خاموش و روشن شود در حالی که در تلویزیونهای QLED پیکسلها این امکان را ندارند.
در این تلویزیونها، پیکسلها نور خود را از یک پنل در پسزمینه دریافت میکنند. البته توجه داشته باشید که کیفیت این دو صفحه نمایش با یکدیگر قابل قیاس نیست.
پشتیبانی از تکنولوژی HGIG
این تکنولوژی در سری جدید تویزیون های LG رونمایی شد. وجود این فناوری در بهترین تلویزیون گیمینگ سبب می شود که بازیها به صورت دقیق و بدون هیچ نقصی پخش شوند. بنابراین با وجود این تکنولوژی شاهد صحنههایی با بالاترین کیفیت و کمترین توقف هستیم.
پشتیبانی از FreeSync و G-Sync
بسیاری از مدل های بهترین تلویزیون Gaming از فناوری FreeSync پشتیبانی میکنند. بنابراین یکی از بهترین محصولات جهت سازگاری با کارت گرافیکهایی نظیر FreeSync و Nvidia G-Sync هستند. شما میتوانید از صفحه نمایش تلویزیون به عنوان مانیتور استفاده کرده و تلویزیون خود را در سیستمهایی که دارای گرافیک AMD و Nvidia هستند، وصل کنید. با استفاده از این فناوری کیفیت تصویر بهتری را با گرافیک بالا تجربه خواهید کرد.
پشتیبانی از قابلیت ALLM
بیشتر تلویزیونها دارای حالت Game Mode هستند. این قابلیت برای نمایش بهتر بازی در بسیاری از تلویزیونها تعبیه شده است. به کار رفتن این قابلیت در تلویزیون سبب میشود که دستگاه برای نمایش بهتر بازی بسیاری از پردازشهای اضافی خود را مختل کند.
در نتیجه بازی با بالاترین کیفیت ارائه میشود. برای فعالسازی این قابلیت باید به تنظیمات دستگاه مراجعه کنید. البته در برخی از تلویزیونها نیز با اتصال به رایانه یا کنسول بازی Game Mode به طور خودکار اعمال میشود.
به دقت مطالعه کنید! – تلویزیون مناسب گیم باید چگونه باشد؟
عرضه کنسولهای نسل جدید سونی و مایکروسافت مصادف با تولید انبوه و گستردگی نسل جدیدی از تلویزیونها در بازارهای جهانی بوده است. نسل جدیدی از تلویزیون گیمینگ 4K در سایزهای مختلف که از تکنولوژیهای روز دنیا در پنلهای خود استفاده میکنند تا بهترین خروجی تصویر را ارائه دهند.
تلویزیون گیمینگ چه قابلیتهای دارد؟
یکی از بارزترین ویژگیهای این تلویزیونهای مناسب بازی که باعث میشود تا خروجی کنسولهای بازی نسل جدید در بهترین و بالاترین سطح قرار بگیرد، بهرهگیری از درگاه HDMI 2.1 و نرخ تازهسازی تصویر ۱۲۰ هرتز است. ویژگیهای مهم دیگری هم مانند VRR (نرخ نوسازی متغیر) و Auto Low Latency (تاخیر کم خودکار)، مواردی هستند که در تلویزیونهای پیشرفته و جدید ارائه شدهاند.
با اینکه هر دو کمپانی سونی و مایکروسافت وعدههای زیادی برای اجرای بازیهای 8K در کنسولهای پلیاستیشن 5 و ایکسباکس سریز ایکس دادهاند، اما قدرت سختافزاری هر دو دستگاه ثابت کرده که چنین وعدههایی صرفا تبلیغاتی هستند و تمرکز اصلی این دو کنسول بازی، روی ارائه بهترین خروجی در رزولوشن 4K است. پس در لیست این مقاله، خبری از تلویزیون گیمینگ 8K نیست.
نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که بهترین تلویزیونهای 4K مجهز به فناوریهای گفته شده هنوز هم در بازار ایران به ندرت پیدا میشوند و میتوان گفت که بیش از ۹۰ درصد فروشندگان رسمی مانند مراکز خرید تهران، هنوز به مدلهای قدیمیتر بسنده میکنند. با توجه به این قضیه، حتما مدلهای گفته شده را در اینترنت جستجو کنید تا به فروشگاههای دارای این محصولات دست پیدا کنید.
اما چند سوال و جواب:
با گذشت زمان، دو اصطلاح و مشخصات 4K و 120Hz بیش از پیش شنیده و در هم گره میخورند، اما پاسخ واضح این سوال «خیر» است. هنوز هم با توجه به گستردگی نیاز به تلویزیونهای 4K 120Hz، اما این دست از محصولات آنقدر فراگیر نشدهاند (به خصوص در ایران) و اکثر تلویزیونهای بازار هنوز از مشخصات 4K 60Hz پشتیبانی میکنند.
شاید بگویید «بالاتر همیشه بهتر است»، اما هم میتوان گفت درست است و هم نه! اینکه شما از تلویزیون خود چه عملکردی را انتظار دارید و اصلا برای چه منظوری تلویزیون را خریداری میکنید، مهمترین و کلیدیترین مسئله ممکن است.
هنوز هم تلویزیونهای 4K 60Hz از کیفیت خارقالعادهای برخوردار هستند و نمیتوان آنها را دست کم گرفت. تماشای فیلم یا انجام بازی در این تلویزیونها عالی است. اما اگر جزو کسانی هستید که به خوبی با ویژگیهای 4K 120Hz آشنایی دارید و محتوا یا بازی مورد علاقه شما از نرخ ۱۲۰ فریم و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند، قطعا تهیه یک تلویزیون ۱۲۰ هرتز مجهز به HDMI 2.1 برایتان انتخابی ارزشمند و لذتبخش خواهد بود.
ممکن است یکی از گزینههایی که برای خرید تلویزیون گیمینگ مد نظر دارید، وضوح 4K UHD باشد که نرخ ۱۲۰ هرتز را ارائه نمیدهد و البته خوب است! واقعیت این است که نبود قابلیت 120Hz، به معنای ضعف بسیاری از تلویزیونهای بازار نیست چون آنها حتی بدون این قابلیت از کیفیت فوقالعاده و کمنظیری برخوردار هستند.
توجه داشته باشید: چیزی به اسم تلویزیون 120Hz که 4K UHD نباشد وجود ندارد، همانطور که قرار نیست همه تلویزیونهای 4K UHD، نرخ ۱۲۰ هرتز داشته باشند.
بهترین تلویزیون برای PS5 و ایکس باکس
یکی از مواردی که همیشه در کنار کنسولهای بازی از اهمیت زیادی برخوردار است نمایشگر یا تلویزیون پخش کننده محتوا است که میتواند در تجربه هر چه بهتر بازی برای کاربر تأثیر به سزایی داشته باشد؛ کیفیت تصویر عالی، تأخیر در ورودی پایین، سرعت رفرش بالا و صدای رسا از جمله ویژگیهایی هستند که باعث میشوند کاربر تا ساعتها غرق فضای بازی شود.
تقاضا برای تلویزیونهای 4K با قابلیت HDR که پشتیبانی از بازیهای PlayStation 4 Pro و Xbox One X تضمین میکنند، در حال افزایش است چرا که گیمرها میخواهند بیشترین لذت را از بازیهای مورد علاقهشان ببرند. تولیدکنندگان به این مسأله اهمیت میدهند و تلویزیونهای جدید را با تأخیر در ورودی بسیار کم و با دیگر ویژگیهای طراحی شده مخصوص گیمرها تولید میکنند. برخی از این تلویزیونها وارد بازار شدهاند و قیمت آنها هم به اندازه کافی پایین آمده و ارزش خرید را دارند. ما در این مطلب از سلام بابا بهترین تلویزیون 4K HDR گیمینگ را به شما معرفی میکنیم. پس اگر شما هم عاشق بازی هستید این مطلب را از دست ندهید.
ما سعی کردیم تا تمامی موارد مهم و کاربردی را برای تلویزیون مناسب بازی بررسی کنیم. واقعیت این است که تلویزیون های زیادی در بازار وجود دارد که برای بازی توصیه میشوند. اما نکته ی اصلی این است که تست های سنگین را باید پشت سر بگذارند و در عمل خود را ثابت کنند. به عنوان مثال اغلب تلویزیون های سامسونگ مناسب بازی هستند. اما چند سری از آن ها تست های گیمینگ را با موفقیت پشت سر می گذارند. در ادامه به بررسی چند نمونه از بهترین های سامسونگ می پردازیم.
جدیدترین تلویزیون را مشاهده نمایید: تلویزیون سامسونگ 85CU8000
معرفی مدل های محبوب تلویزیون گیمینگ
همانطور که اشاره شد، تلویزیون های LG و سامسونگ بهترین انتخاب هستند. لذا به معرفی مدلهای برتر این دو برند خواهیم پرداخت. همچنین تنها مدلهای 55 اینچی و 43 اینچی را معرفی میکنیم. اگر قصد خرید تلویزیون با ابعاد بزرگتر را درید، میتوانید از همین سریها، سایز بزرگتر را انتخاب نمایید.
تلویزیون 55 اینچ سامسونگ مدل QN85B – تخصصی برای بازی های گرافیکی
- سال ساخت: 2021
- سایز دستگاه: 55 اینچ
- سیستم عامل: Tizen
- کیفیت تصویر: 4K
- نوع صفحه نمایش: Neo QLED
- پردازنده: Quantum Processor 4K
تلویزیون سامسونگ 55QN85B یکی از پرفروش ترین تلویزیون های برند سامسونگ است که در سال 2022 به بازار عرضه شده است. که علاوه بر استفاده ی خانگی و تماشای حرفه ای فیلم برای بازی و گیمینگ نیز مناسب می باشد. تلویزیون سامسونگ 55 اینچ QN85B مناسب برای کنسول های بازی نسل نهم است، و از قابلیت HGiG برای نمایش جزئیات بیشتر قسمت های روشن و تاریک بازی های HDR پشتیبانی می کند؛ و علاوه بر آن از تکنولوژی HDR10+ Gaming برای اینکه بتوانید بازی های HDR را با کیفیت بالا انجام دهید نیز پشتیبانی می کند. و همچنین با قابلیت Nvidia G-Sync Compatible می توانید کنسول های بازی که از پردازنده Nvidia برخوردار هستند را نیز به تلویزیون متصل کنید و بازی ها را با فرم ریت و سرعت رفرش 1080p@120Hz انجام دهید.
در تلویزیون 55 اینچ سامسونگ QN85B سرگرمی خود را به وضوح 4K افزایش دهید. نسل بعدی Neo Quantum Processor 4K از تجزیه و تحلیل پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل سیگنال، منبع و محتوای صحنه به صحنه استفاده می کند تا بهترین تجربیات بهینه سازی شده 4K ما را ارائه دهد. مهم نیست که چه چیزی را تماشا می کنید، وضوح 4K فوق العاده شارژ می شود.
محصول پر فروش را مشاهده نمایید: تلویزیون سامسونگ ۵۵S95B
در تلویزیون 55Q85B کیولد سامسونگ با حداقل تاری و وضوح بیشتر حرکت، هرگز ضربات خود را از دست ندهید، و تمام حرکات سریع را ببینید چه در حال تماشای ورزش یا استفاده از قابلیتهای جدیدتر بازی نسل بعدی هستید. در تلویزیون فورکی سامسونگ مدل QN85B سایز 55 اینچ با ضد انعکاس, خود را در چیزی که تماشا می کنید گم کنید. تکنولوژی جدیدی که حواس پرتی ناشی از نور خورشید و نور را به حداقل می رساند تا بتوانید در هر زمانی از روز از ورزش، فیلم و بازی های گرافیکی لذت ببرید.
تلویزیون 55 اینچ سامسونگ مدل QN90B
- سال ساخت: 2021
- سایز دستگاه: 55 اینچ
- سیستم عامل: Tizen
- کیفیت تصویر: 4K
- نوع صفحه نمایش: Neo QLED
- پردازنده: Quantum Processor 4K
تلویزیون سامسونگ 55qn90b حرفه ایتر از قبل! از جدیدترین شاهکارهای این برند، یکی از بهترینها در سال 2023 میباشد و با توجه به قابلیتهای جذاب و کیفیت فوقالعاده محبوبیت بسیار بالایی دارد و به همین خاطر در اکثر سایزها موجود است. این محصول یک غول به تمام معنا و با بالاردهترین امکانات است که قیمت بالایی هم دارد و مخاطب خاصِ کاربران لوکس پسند و خانههای مجلل است. در ادامه با معرفی کامل تلویزیون سامسونگ 55 اینچ qn90b همراه ما باشید.
این تصویر فوقالعاده شدید را با تلویزیون سامسونگ 55 اینچ مدل QN90A تجربه کنید که توسط مجموعه وسیعی از سلولهای نوری کوچک با استفاده از فناوری منحصر به فرد طراحی شده Mini LED برای روشنایی بیش از حد فوکوس و کمنور کردن در تمام مناطق مناسب طراحی شده است.
جزئیات با رنگهای بسیار غنی در تلویزیون سامسونگ QN90B سایز 55 اینچ نئوکیولد 55QN90B، کنتراست عمیق و نقشهبرداری تون پویا HDR10+ که رنگ و کنتراست را صحنه به صحنه برای وضوح فوقالعاده تغییر میدهد، زنده میشوند. تمام جزئیات را در هر زاویه ای ببینید. زاویه دید فوقالعاده، حتی زمانی که به پهلو مینشینید، تصویری با جزئیات ثابت به شما میدهد. بنابراین هر صندلی بهترین صندلی در خانه است.
تلویزیون 55 اینچ سامسونگ 55Q70T – زیبایی باورنکردنی
- سال ساخت: 2020
- سایز دستگاه: 55 اینچ
- سیستم عامل: Tyzen
- کیفیت تصویر: 4K
- نوع صفحه نمایش: QLED
- پردازنده: Quantum Processor 4K
تلویزیون سامسونگ 55 اینچ 55Q70T از سری محصولات برتر و شگفت انگیز کمپانی سامسونگ در سال 2020 میباشد که با سبک نوینی از طراحی و کیفیت وارد دنیای بازار شد. با برخورداری این تلویزیون از فناوری های مهم و پیشرفته در زمینه بهبود کیفیت تصویر مانند تکنولوژی HDR، Quantum Dot، Dual LED، پردازشگر Quantum Processor 4K و غیره در نهایت تصاویر با کیفیت، شفاف و واقعی را روی صفحه نمایش تلویزیون مشاهده خواهید کرد. این تلویزیون با داشتن نمایشگر قدرتمند QLED تجربه بصری مهیج و غیرقابل توصیفی را به کاربران خود وعده خواهد داد. توسط این پنل شما میتوانید صحنهها را با کیفیت خارقالعاده و طیف وسیعی از رنگهای جذاب مشاهده نمایید و در آنها غوطهور شوید، در ادامه با ما همراه باشید تا تلویزیون 55 اینچ QLED سامسونگ مدل Q70T را به طور تخصصی بررسی کنیم.
پردازنده قدرتمند تلویزیون 55 اینچ 4K QLED سامسونگ مدل Q70T کیفیت تصویر را در شرایط مشاهده عالی بهینه می کند و تمام محتوای شما را بهبود می بخشد.
- تصویر تطبیقی: با تنظیم خودکار روشنایی، به طور فعال با محیط مشاهده سازگار شوید. بدون توجه به زمان یا محتوایی که در حال تماشای آن هستید، تصویری عالی را تجربه کنید.
- 4K AI Upscaling: ارتقاء مقیاس 4K AI از پردازنده قدرتمند کوانتومی سامسونگ استفاده می کند که به طور خودکار منبع ورودی را برای کاهش نویز تصویر، بازیابی جزئیات از دست رفته و تعیین لبه های اطراف اشیا و متن تجزیه و تحلیل می کند.
تلویزیون سامسونگ 55Q70T مدل 55 اینچ اسمارت 4k ، فناوری نوآورانه نور پسزمینه، کنتراست جسورانهتر و دقیقتری را با بهینهسازی رنگهای نور پسزمینه برای مطابقت با نوع محتوایی که تماشا میشود، ارائه میکند.
تقویت کننده واقعی بازی تلویزیون کیولد سامسونگ 55Q70T
بدون نیاز به انجام تنظیمات، بازی های پیشرفته را تجربه کنید. وضوح حرکت فوق العاده باعث کاهش هاله و تاری در صحنه های بازی با حرکت سریع می شود. حتی در صحنههای تاریک، دید واضحی داشته باشید، و صدایی که بهترین همگامسازی را بر اساس صحنه بازی دارد. AMD FreeSync پارگی و لکنت را کاهش می دهد تا بتوانید هر بار برنده شوید
تلویزیون 55 اینچ سامسونگ 55AU7000 – اقتصادی همراه با امکانات فوق العاده
- سال ساخت: 2021
- سایز دستگاه: 55 اینچ
- سیستم عامل: Tyzen
- کیفیت تصویر: 4K
- نوع صفحه نمایش: کریستالی
- پردازنده: Crystal Processor 4K
تلویزیون سامسونگ مدل 55AU7000 در سال 2021 به بازار عرضه شد. تلویزیون 55 اینچ سامسونگ AU7000 دارای کیفیت تصویر 4K است و از فناوریهای پیشرفته ای مانند +HDR ، HDR10 و HLG پشتیبانی میکند. با وجود این قابلیتها شما تمامی محتوا را به صورت زیبا و با جزئیات کامل دریافت میکنید. تلویزیون سامسونگ اسمارت AU7000 صفحه نمایش تخت دارد و پنل آن از نوع ال ای دی میباشد به همین دلیل شما از تماشای تصاویر مختلف نهایت لذت را میبرید.
این محصول را از دست ندهید: تلویزیون سامسونگ ۶۵S95B
تکنولوژی PurColor باعث میشود با تماشای فیلمها احساس کنید که در آنجا هستید. این ویژگی تلویزیون سامسونگ 55AU7000 را قادر میسازد تا طیف وسیعی از رنگها را برای عملکرد بهینه تصویر و تجربه تماشای فراگیر نشان دهد. تصویر و عملکرد واضح در تلویزیون کریستال 4K سامسونگ مدل AU7000 سایز 55 اینچ را تجربه کنید زیرا به طور خودکار فریم ها را برای منبع محتوا تخمین زده و جبران می کند.
محدوده دینامیکی بالا دامنه HDR سطوح نور را در تلویزیون هوشمند سامسونگ سایز 55 اینچ مدل AU7000 شما افزایش می دهد تا بتوانید از طیف عظیمی از رنگ ها و تمام جزئیات بصری حتی در تاریک ترین صحنه ها لذت ببرید.
سوالات متداول مشتریان مولودی مال
ممکن است یکی از گزینههایی که برای خرید تلویزیون گیمینگ مد نظر دارید، وضوح 4K UHD باشد که نرخ ۱۲۰ هرتز را ارائه نمیدهد و البته خوب است! واقعیت این است که نبود قابلیت 120Hz، به معنای ضعف بسیاری از تلویزیونهای بازار نیست چون آنها حتی بدون این قابلیت از کیفیت فوقالعاده و کمنظیری برخوردار هستند.
توجه داشته باشید: چیزی به اسم تلویزیون 120Hz که 4K UHD نباشد وجود ندارد، همانطور که قرار نیست همه تلویزیونهای 4K UHD، نرخ ۱۲۰ هرتز داشته باشند.
شاید بگویید «بالاتر همیشه بهتر است»، اما هم میتوان گفت درست است و هم نه! اینکه شما از تلویزیون خود چه عملکردی را انتظار دارید و اصلا برای چه منظوری تلویزیون را خریداری میکنید، مهمترین و کلیدیترین مسئله ممکن است.
هنوز هم تلویزیونهای 4K 60Hz از کیفیت خارقالعادهای برخوردار هستند و نمیتوان آنها را دست کم گرفت. تماشای فیلم یا انجام بازی در این تلویزیونها عالی است. اما اگر جزو کسانی هستید که به خوبی با ویژگیهای 4K 120Hz آشنایی دارید و محتوا یا بازی مورد علاقه شما از نرخ ۱۲۰ فریم و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند، قطعا تهیه یک تلویزیون ۱۲۰ هرتز مجهز به HDMI 2.1 برایتان انتخابی ارزشمند و لذتبخش خواهد بود.
با گذشت زمان، دو اصطلاح و مشخصات 4K و 120Hz بیش از پیش شنیده و در هم گره میخورند، اما پاسخ واضح این سوال «خیر» است. هنوز هم با توجه به گستردگی نیاز به تلویزیونهای 4K 120Hz، اما این دست از محصولات آنقدر فراگیر نشدهاند (به خصوص در ایران) و اکثر تلویزیونهای بازار هنوز از مشخصات 4K 60Hz پشتیبانی میکنند.
با مراجعه به بازارهای داخلی، مانند فروشگاههای خیابان جمهوری تهران و کمی جستجو، متوجه میشوید که هنوز 4K 120Hz و حتی اصطلاح HDMI 2.1 برای بسیاری از فروشندگان هم جا نیوفتاده و به سختی میتوان این دست از محصولات را در سطح شهر پیدا کرد.